Telefon: +36-20-405-6161 | +36-1-203-2991 | E-mail: fogaszat@eteledental.hu

A helyes szájhigiénia 5 titka és a fogkő eltávolítás

A helyes szájhigiénia 5 titka és a fogkő eltávolítás A helyes szájhigiénia 5 titka és a fogkő eltávolítás

Tippek az egészséges fogakért, és ínyért

Rengeteg időt töltünk el azzal, hogy szebbé, ápoltabbá tegyük a testünket, és arcunkat, hogy még lenyűgözőbbé tegyük frizuránkat. De mi a helyzet fogaink és ínyünk állapotával?

Sajnos, a legtöbb ember meglepően kevés időt szán a megfelelő szájhigiéniára, pedig rengetegen járnak rendszeresen kozmetikushoz, fodrászhoz, edzőterembe. Valamiért azonban a legtöbben úgy gondolják elegendő, ha évente egyszer ellátogatnak a fogorvoshoz, pedig valljuk be: ha valakinek igénytelen, gondozatlan a fogazata, az igen kellemetlen látványt nyújthat, ami elrontja az egész összképet.

A szakértők szerint mindenkinek ajánlott 3, de legfeljebb 6 havonta ellátogatni a fogorvosához.  Ilyenkor megbeszéljük a felmerülő problémákat, és javaslatot teszünk a fogmosási módszerre, a fogkefére és a fogkrémre is, valamint az egyéb kiegészítő szájápolási eszközökre is, sőt ezek használatát, igény esetén, meg is tanítjuk.

Téveszme azt gondolni, ha gyakrabban jár fogorvoshoz, az többe kerül majd!

Épp ellenkezőleg!

Pácienseink számára a fogorvosi szűrővizsgálat ingyenes!

Viszont minél előbb felfedezünk egy lyukas fogat, minél előbb kezelünk egy problémát, az annál kevesebb költséggel jár az Ön részére, vagyis a negyedéves szűrővizsgálattal komoly pénzeket takaríthat meg!

5 tipp, amit érdemes megfogadni fogaink és ínyünk egészségéért

1. Naponta legalább kétszer (reggel és este) mossunk gondosan fogat!

2. A fogászati kellemetlenségeket a legegyszerűbben úgy előzhetjük meg, ha helyesen ápoljuk fogainkat, és rendszeresen ellenőriztetjük szájhigiénés állapotunkat!

3. Válasszunk jó minőségű apróbb fejű, tömött és nagyon puha fogkefét.

4. Használjunk fogselymet, vagy fogköztisztító keféket.

5. Ha az ellenőrzések között nem telik el több mint fél év, azzal megelőzhetjük a komolyabb fog, és ínyproblémák kialakulását, ami jó eséllyel megóv a számtalan egyéb fogbetegségtől is!

Ultrahangos fogkő eltávolítás

A negyedéves fogorvosi látogatás remek alkalom arra, hogy, ha szükséges, sort kerítsünk a fogkő eltávolításra is. A fogkőmentesség a szájhigiénia egyik alappillérje, hiszen a fogkő nem csak a látványon ront, hanem, ha nem kezeljük időben, komoly problémákhoz vezethetnek. 

A fogkő a lepedékből képződik, idővel egyre inkább gyarapszik. Először csak irritálja az ínyt, majd az teljesen be is gyullad, amely roppant fájdalmas jelenség, és ha nem kezelteti időben, akkor megkezdődik a fogíny pusztulása, sorvadása. Ráadásul a fogág gyulladás kihathat az egész testünkre, tehát a fogkő rendszeres eltávolítása nem csak esztétikai, hanem egészségügyileg is nagyon fontos.

Az ultrahangos fogkő eltávolítás az egyik leghatékonyabb, és legkíméletesebb módszer. Ilyenkor egy apró, csúcsban végződő eszközzel dolgozunk, ami az ultrahang segítségével lepattintja, és lemossa a fogról a fogkövet, és mindeközben nem tesz kárt sem a fogakban, sem a fogpótlásban.

Ha szeretne többet megtudni az Etele Dental ultrahangos fogkő eltávolításról, kattintson ide...

Ha bármilyen kérdése van a fogkő eltávolításal kapcsolatban, lépjen kapcsolatba velünk:

Információt, időpontot szeretne?

Adja meg telefonszámát, és visszahívjuk!

Telefonszám(*)
Kérjük adja meg a telefonszámát

Spam védelem(*)
Kérjük pipálja be a négyzetet!

Hol talál minket?

Kapcsolódó elemek

 • Miért fontos a fogkő-eltávolítás?

  A fogkő már látványnak se szép, ám ez a probléma sajnos sokszor akár a fogak kihullásához is vezethet. Arra is van esély, gyulladásos góc fejlődik ki, ami sok komoly betegség okozója lehet az egész testen belül.

  Nem létezik száj, amelyben ne lenne valamennyi fogkő, aminek a megjelenését egyaránt okozzák a szájüregben garázdálkodó baktériumok, az oldott ételekből visszamaradt szerves anyagok, és a nyálban előforduló ásványi sók (kalcium, fluor, foszfátok).

 • Fogkő: milyen módszerekkel harcolhat ellene?

  A fogkő nem csupán esztétikai probléma, hanem súlyos egészségügyi gondok okozója is lehet: a fogkő miatt visszahúzódó íny könnyedén begyulladhat, idővel még a fog kihullásához is vezethet. Hogyan védekezhet Ön a fogkő ellen?

 • Ultrahangos fogkő eltávolítás

  A fogkő eltávolítás az egyik leginkább alábecsült, mégis legfontosabb a fogászati kezelések között.

  Bármilyen más kezelés szükséges Önnek, legyen az tömés vagy fogpótlás, először „rendet kell tenni”.

  Ha egy Ön által választott fogorvosi rendelő erre nem hívják fel a figyelmét, az csaknem „orvosi műhiba”. Egy fogköves, ínygyulladásos fogra sem tömést, sem fogpótlást nem készítünk!