Telefon: +36-20-405-6161 | +36-1-203-2991 | E-mail: fogaszat@eteledental.hu

Amit a kivehető fogsorokról sokan nem tudnak!

Amit a kivehető fogsorokról sokan nem tudnak! Amit a kivehető fogsorokról sokan nem tudnak!

A kivehető fogsorokkal (protézis vagy fogprotézis) van néhány olyan fontos tudnivaló, amivel sokan nincsenek tisztában. Erről olvashat cikkünkben.

- Egy kivehető fogsor „kihordási” ideje 5-6 év

Egy elkészült fogprotézist, hiába nem élő fogak alkotják nem tart örökké. Idővel elhasználódik, megkopik, elszíneződik, pontatlanná válik.

- Idővel a fogsor lötyögni kezd, nehéz az étkezés, kényelmetlen a viselése, beszéd közben mozog

A fogprotézis idővel veszít a pontosságából, ezáltal lötyög, elmozdul, nehezen lehet rágni vele. Beszéd közben mozog és kellemetlen. Ilyen esetben mindenképpen egy fogorvosi vizsgálat (konzultáció) szükséges. A kialakult problémák kezelhetőek, egy protézis alábéleléssel, fogsorigazítással. Nem kell egy meglazult megkopott fogsorral élnie. A kivehető fogsort néhány napon belül „felújítjuk” így újra a régi Önmaga lehet!

- A kivehető fogsor elszíneződhet

Amikor már a fogsortisztító tabletták nem segítenek és fogsorán makacs elszíneződések vannak, professzionális fogorvosi fogsortisztítással visszakaphatja régi mosolyát

Fogsor alábélelés

Bizonyos idő elteltével az ínyen felfekvő felső fogsor stabilitását veszítheti az állcsont sorvadása miatt. Ilyenkor fogsor alábélelés szükséges. Ez úgy történik, hogy a protézis ínyre felfekvő felületét kipótoljuk. Általában 2 nap szükséges a régi fogsor átalakítására.

A fogsor jól megszokott és bevált magasságán, fogain, domborulatain nem változtatunk, de az ínyre fekvő felszín újra pontosan illeszkedik majd, ezáltal a régi, de alábélelt fogsora stabilabb lesz.

A fogsor alábélelés árakról de kattintva talál további információt.

Az alábélelés nem minden esetben segít

Az állkapocs csontozata, lassan de folyamatosan visszahúzódik, „kopik”. Ezért egy 5-6 éves fogsor nem ugyan úgy illeszkedik, mint amikor elkészült. Ha a csontozat változása nagymértékű akkor a fogsor alábélelés sajnos már nem segít! Ilyen esetben új fogsor készítése javasolt. Ha szeretné, hogy a beszéd és az étkezés a régi legyen, cserélje le elavult fogsorát!

Ha fogsora mozog, kényelmetlen az evés, folyamatosan fogsorrögzítőt kell használnia, feltöri az ínyét, az étel a fogsor alá kerül, akkor valami biztosan nincs rendben.

Ha szeretné felülvizsgáltatni régi kivehető fogsorát, forduljon hozzánk bizalommal és kérjen egy konzultációs időpontot szakorvosainkhoz. 

Információt, időpontot szeretne?

Adja meg telefonszámát, és visszahívjuk!

Telefonszám(*)
Kérjük adja meg a telefonszámát

Spam védelem(*)
Kérjük pipálja be a négyzetet!

Hol talál minket?

Kapcsolódó elemek

 • Milyen az ideális protézis?

  A fogpótlás feladata, hogy lehetővé tegye:

  1. Ön újra gond nélkül étkezhessen,
  2. mosolya újra régi pompájában ragyoghasson
  3. beszéde újra tiszta lehessen.

  Ám az ideális protézis amellett, hogy ezeket a feladatokat ellátja, még szép is!

 • Kivehető fogsor, alsó fogsor, felső fogsor

  Észrevehetetlen fogsor Önre szabva. Mintha meglennének az eredeti saját fogai!

  Pontosan mi is a kivehető fogsor és mikor van rá szükség?

  A fogak elvesztésének számos oka lehet. Nem csak mi öregszünk, de a fogaink, veszítenek szilárdságukból és tartásukból. A foghiány oka lehet baleset, fogszuvasodás vagy valamilyen szájüregi rendellenesség. Ha a kialakult foghiány olyan elrendeződésű, hogy rögzített fogpótlást nem lehet készíteni, a kivehető fogsor jelentheti a megoldást az Ön számára. Ha a foghiány csak alul vagy csak felül van, akkor elegendő csak alsó fogsor vagy csak felső fogsor.

 • Fogorvosi vizsgálat és kontroll

  Ne akkor jelentkezzen fogorvosi vizsgálatra, mikor már gond van a fogaival!

  Nem könnyű, mikor fogászati problémáink folyamatos kellemetlenséget, akár fájdalmat okoznak számunkra, megkeserítve a hétköznapjainkat. Ilyenkor csak arra vágyunk, hogy a problémánkat a lehető legegyszerűbb módon, minimális idő alatt  megoldjuk.

 • Expressz fogsor készítés 1 hét alatt!

  Vannak olyan dolgok amik ráérnek. Van azonban, mikor nagyon-nagyon fontos, hogy valami gyorsan meglegyen. Ilyen lehet az is, ha fogsorra van szüksége! Ezért vezettük be Expressz Fogsor szolgáltatásunkat!

  Hétfőtől hétfőig el is készülhet az új fogsora!