Telefon: +36-20-405-6161 | +36-1-203-2991 | E-mail: fogaszat@eteledental.hu

Esztétikai fogászat Budapest XI. kerület Újbuda

Esztétikai fogászat Esztétikai fogászat

Mit jelent az esztétikai fogászat, az esztétikus tömés?

Az esztétikai tömés, illetve esztétikai fogászati eljárás során a fogorvosaink az eredetihez nagyban hasonlatos restaurációkat készítenek, ügyelve az ép fogazatra jellemző formákra, rágófelszínekre és a természetes fogszín visszaállítására.

Ez a fogorvos részéről több idő ráfordítást, szakmai tapasztalatot és a legjobb minőségű fogászati anyagok alkalmazását követeli meg.

 • esztétikai tömések, esztétikus tömés
 • fogfelépítés üvegszálas csappal és kompozit tömőanyaggal
 • frontfog restaurációk, direkthéjak

Fogászatunkon a lehető legnagyobb színskála megtalálható, így mindenfajta fogszint képesek vagyunk restaurálni.

Amalgám tömések, cseréljük le esztétikusra?

Legtöbb páciensünk számára kellemetlenséget jelent régi amalgámtöméseik megléte. Ezek a tömések szürkék, általában érdes felszínűek, mellettük elszíneződik a fogállomány. Sok esetben rés alakul ki a fog és a tömés között, ahol egy másodlagos szuvasodás jön létre. Rendelőnkben dolgozó szakorvosaink még a nagyobb felszínű amalgámtöméseket is restaurálni tudják esztétikus, a fogak színével megegyező tömésekkel. Kattintson ide, ha bővebben szeretne olvasni az amalgám tömés cseréjéről...

Esztétikai fogászati szolgáltatásaink

Információt, időpontot szeretne?

Adja meg telefonszámát, és visszahívjuk!

Kérjük adja meg a telefonszámát
Kérjük pipálja be a négyzetet!

Hol talál minket?

Kapcsolódó elemek

 • Fogászati híd, híd fogpótlás

  Egy kialakult foghiány pótlása fogászati híd alkalmazásával, csak akkor oldható meg, ha a foghiányt határoló fogak alkalmasak a híd fogpótlás pilléreinek. Ez azt jelenti, hogy megfelelő alátámasztás tudnak nyújtani a készülő fogászati hídnak.

 • Orvosi fogfehérítés, belső fogfehérítés

  Az ápolt külső, egy szép mosoly, mind hozzátartoznak ahhoz, hogy Ön milyen benyomást tesz a külvilágra, barátaira kollégáira. Talán nem is gondolná, milyen sokat számít a kommunikációban a fogazat szépsége. Ha nem szépek a fogaink, nem szívesen mosolygunk.  Az elszíneződött, ápolatlan fogak csökkentik az önbizalmat, kihatással vannak mindennapi viselkedésünkre.

  Az elszíneződött fogakat ma már egyszerűen lehet fehéríteni, így nem kell beletörődnie abba, ha fogai besötétedtek. A fogfehérítés hatásosságának mértéke egyénenként változik, de két-három árnyalatnyi fehérítés az eredeti fogszínhez képest szinte mindig elérhető. Ezért, ha Önnek  eredendően sárgás-szürkés árnyalatú fogszíne van, egészen nyugodtan kérhet fogfehérítés kezelést, az eredmény szemmel látható lesz.

 • Ultrahangos fogkő eltávolítás

  A fogkő eltávolítás az egyik leginkább alábecsült, mégis legfontosabb a fogászati kezelések között. Bármilyen más kezelés szükséges Önnek, legyen az tömés vagy fogpótlás, először „rendet kell tenni”.

  Ha egy Ön által választott fogorvosi rendelő erre nem hívják fel a figyelmét, az csaknem „orvosi műhiba”. Egy fogköves, ínygyulladásos fogra sem tömést, sem fogpótlást nem készítünk!

 • Esztétikus fogtömés, amalgám tömés cseréje

  Az esztétikus fogtömés elkészítéséhez használt anyagok ma már lehetővé teszik, hogy a fog eredeti színe élethűen visszaállítható legyen. A régi amalgámfogtömés viszont szembetűnő, azonnal észrevehetik, ha Ön mosolyog. Az amalgám tömés „csúnya”, hivalkodóan mutatja magát az esztétikus „fehér” fogtöméssel szemben, ráadásul még egészségtelen is (erről kicsit lejjebb olvashat majd). Ma már elképzelhetetlen lenne, hogy amalgám fogtömés kerüljön egy mosolyzónában lévő fogba, ezért is van, hogy az esztétikus fogtömés lesöpörte az amalgámfogtömést a fogászatok kínálatából. A korszerű anyagokkal készült fogtömések láthatatlanok.