Telefon: +36-20-405-6161 | +36-1-203-2991 | E-mail: fogaszat@eteledental.hu

Orvosi fogfehérítés, belső fogfehérítés

Orvosi fogfehérítés, sínes fogfehérítés Orvosi fogfehérítés, sínes fogfehérítés

Az ápolt külső, egy szép mosoly, mind hozzátartoznak ahhoz, hogy Ön milyen benyomást tesz a külvilágra, barátaira kollégáira. Talán nem is gondolná, milyen sokat számít a kommunikációban a fogazat szépsége. Ha nem szépek a fogaink, nem szívesen mosolygunk.  Az elszíneződött, ápolatlan fogak csökkentik az önbizalmat, kihatással vannak mindennapi viselkedésünkre.

Az elszíneződött fogakat ma már egyszerűen lehet fehéríteni, így nem kell beletörődnie abba, ha fogai besötétedtek. A fogfehérítés hatásosságának mértéke egyénenként változik, de két-három árnyalatnyi fehérítés az eredeti fogszínhez képest szinte mindig elérhető. Ezért, ha Önnek  eredendően sárgás-szürkés árnyalatú fogszíne van, egészen nyugodtan kérhet fogfehérítés kezelést, az eredmény szemmel látható lesz.

Fogfehérítés módszerei

Orvosi fogfehérítés, vagy rendelői fogfehérítés

A fogászati rendelőben végzett orvosi fogfehérítés a ma létező leghatékonyabb technológia, semmilyen veszélyt nem jelent a fogakra nézve, semmilyen mellékhatással nem jár. A fogak színében akár 3-4 árnyalatnyi fehérítést és elérhetünk.

A rendelői fogfehérítés alapja egy úgynevezett hidegfény eljárás. Ez a fogidegeket nem rongálja, és a hozzá alkalmazott fogfehérítő gél semmilyen mértékben nem rongálja a fogzománcot, nem károsítja azt.

Az orvosi fogfehérítés 1-1,5 óra alatt végezhető el a fogorvosi székben, és segítéségével látványos eredményt érhetünk el egyetlen kezeléssel. A rendelői fogfehérítés nem csak a fogak felszínén, hanem a mélyebb rétegeiben is képes megszűntetni a kialakult elszíneződéseket.

Orvosi fogfehérítés menete

- Első lépésben a fogakat letisztítjuk és polírozzuk

- Egy fogszínkulcs segítségével, Önnel közösen meghatározzuk az orvosi fogfehérítés előtti fogszínét, hogy a rendelői fogfehérítés eredménye mérhető legyen.

- Felviszünk az alsó és felső fogínyre egy ínyvédő gélt, majd az alsó és felső fogsor külső felszínére a fogfehérítő anyagot.

- A fogfehérítő anyag az UV fény hatására aktiválódik, ehhez egy speciális lámpát használunk, amivel megvilágítjuk a fogazatot.  Ez 10-15 percet vesz igénybe, és háromszor vagy négyszer ismételjük a folyamatot a kiindulási fogszín függvényében.

- Az utolsó megvilágítás után eltávolítjuk a fogfehérítő gélt, majd a fogszínkulcs segítségével ismét ellenőrizzük a kapott eredményt.

- A kezdeti állapotban felvett fogszín alapján ellenőrizzük az eredményt

Otthoni fogfehérítés, sínes fogfehérítés

(Orvosi felügyelet szükséges!)

Az otthoni fogfehérítés hosszabb idő alatt hozza meg az eredményt, ezért nem olyan látványos, mint az orvosi fogfehérítés.  Általában 10 nap szükséges, míg elérjük a kívánt hatást.

Ahhoz, hogy a fogfehérítés biztonsággal elvégezhető legyen otthon is, szükség van orvosi konzultációra, fogtisztításra. Valamint szükség van egy sínre, amit a rendelőben készítünk el Önnek egy lenyomat alapján, ami tökéletesen illeszkedik az alsó és a felső fogsorára.

Az elkészített lenyomat mellé odaadjuk az otthoni használatra fejlesztett fogfehérítő gélt. Ellátjuk a megfelelő instrukciókkal, majd 10 nap múlva egy kontroll vizsgálatra visszahívjuk.

Ne kezdjen bele otthoni fogfehérítésbe orvosi konzultáció nélkül!

Ma már kaphatóak olyan fogfehérítő csomagok, amik tartalmaznak egy univerzális fogfehérítő sínt, ami bárkinek a fogsorára feltehető, pontosságuk ez által csekély, sokszor a fogfehérítő gél irritációt, és olyan mellékhatásokat eredményez, amit nehezen lehet helyrehozni.  Amit megspórol a fogfehérítés árán, az esetlegesen kialakult problémák helyrehozatala alatt többször megfizeti.

Minden fogfehérítés előtt

A fogfehérítés elsődleges feltétele a tiszta és ép fogazat és fogíny, ami sok esetben előzetes kezeléseket igényel, mielőtt a konkrét fogfehérítés eljárás megkezdődhetne.

Éppen ezért, a fogfehérítés első lépése egy professzionális fogtisztítás, és ha a fogazaton van fogkő akkor egy ultrahangos fogkő eltávolítás is szükséges.

Amikor már teljesen tiszta a fogazat, ha fogorvosunk ellenőrizte a fogak állapotát, és a lyukas fogakat betömte (lyukas fogak mellet nem végzünk orvosi fogfehérítést), kezdődhet meg a fogfehérítés. Ezek a lépések minden esetben a fogfehérítés előfeltételei közé tartoznak.

Meglévő fogpótlások és tömések mennyire befolyásolják a fogfehérítést?

A fogfehérítés kizárólag az eredeti fogakra van hatással, a koronákat, fogpótlásokat, töméseket nem fehéríti ki. Ezért ha túl nagy a színkülönbség, akkor koronák, tömések cseréjére lehet szükség.

Ha Ön fogfehérítést szeretne, akkor egy esetleges fogpótlás vagy töméscsere megkezdése előtt kell elvégezni az orvosi fogfehérítést, és annak eredményéhez viszonyítva kell megállapítani a fogpótlás vagy a tömés színét.

Pontosan ez az oka annak, hogy nem javasolt az otthoni fogfehérítés orvosi felügyelet nélkül, hiszen az eredmény, több árnyalatnyi színkülönbség esetén, olyan kirívó lehet, ami az összképet sajnos teljesen lerontja. Ilyen esetben szinte kiugró lesz a különbözőség, és mindenki azonnal látja, mely fogak kerültek pótlásra, mely fogak tömöttek.

Belső fogfehérítés

Gyökérkezelés után sokszor előfordul, hogy a fog a gyökérkezelés hatására elveszíti a színét, elszürkül. A teljes fogsorban egy ilyen eltérés azonnal mindenkinek szemet szúr. Ezeken a fogakon a hagyományos fogfehérítés az esetek túlnyomó részében hatástalan. Ilyen esetekben nagy hatékonysággal alkalmazható a belső fogfehérítés.

A belső fogfehérítés annyiban különbözik az otthoni vagy az orvosi fogfehérítéstől, hogy a fehérítő gélt a fog belsejébe kialakított kis résbe helyezzük el és egy ideiglenes tömőanyaggal zárjuk le. Ezt a folyamatot általában 3 alkalommal ismételjük, 5-10 naponta, míg a színe megfelelő nem lesz.  Ha elértük a kívánt szint a fogat tömőanyaggal véglegesen lezárjuk.

Fontos, hogy belső fogfehérítést kizárólag gyökérkezelt fogak esetében végezzük!

Belső fogfehérítés élő fogakon nem lehetséges.

A fogfehérítés ára

A fogfehérítés ára a választott fogfehérítési módszertől függ, pontos tájékoztatás a fogfehérítés árakról ide kattintva talál.

Információt, időpontot szeretne?

Adja meg telefonszámát, és visszahívjuk!

Telefonszám(*)
Kérjük adja meg a telefonszámát

Spam védelem(*)
Kérjük pipálja be a négyzetet!

Hol talál minket?

Kapcsolódó elemek

 • Fogászati híd, híd fogpótlás

  Egy kialakult foghiány pótlása fogászati híd alkalmazásával, csak akkor oldható meg, ha a foghiányt határoló fogak alkalmasak a híd fogpótlás pilléreinek. Ez azt jelenti, hogy megfelelő alátámasztás tudnak nyújtani a készülő fogászati hídnak.

 • Ultrahangos fogkő eltávolítás

  A fogkő eltávolítás az egyik leginkább alábecsült, mégis legfontosabb a fogászati kezelések között.

  Bármilyen más kezelés szükséges Önnek, legyen az tömés vagy fogpótlás, először „rendet kell tenni”.

  Ha egy Ön által választott fogorvosi rendelő erre nem hívják fel a figyelmét, az csaknem „orvosi műhiba”. Egy fogköves, ínygyulladásos fogra sem tömést, sem fogpótlást nem készítünk!

 • Esztétikai fogászat Budapest XI. kerület Újbuda

  Mit jelent az esztétikai fogászat, az esztétikus tömés?

  Az esztétikai tömés, illetve esztétikai fogászati eljárás során a fogorvosaink az eredetihez nagyban hasonlatos restaurációkat készítenek, ügyelve az ép fogazatra jellemző formákra, rágófelszínekre és a természetes fogszín visszaállítására.