Telefon: +36-20-405-6161 | +36-1-203-2991 | E-mail: fogaszat@eteledental.hu

Fog blog

A gyökérkezelés több fogorvosi látogatást is igényel, de gyakran az egyetlen lehetőség a fog megmentésére. Most megosztunk Önnel néhány jó tanácsot, amelyet ajánlott a kezelések alatt és után is megfogadni!
A fogpótlás feladata, hogy lehetővé tegye: Ön újra gond nélkül étkezhessen, mosolya újra régi pompájában ragyoghasson beszéde újra tiszta lehessen. Ám az ideális protézis amellett, hogy ezeket a feladatokat ellátja, még szép is!
A fogkő már látványnak se szép, ám ez a probléma sajnos sokszor akár a fogak kihullásához is vezethet. Arra is van esély, gyulladásos góc fejlődik ki, ami sok komoly betegség okozója lehet az egész testen belül. Nem létezik száj, amelyben ne lenne valamennyi fogkő, aminek a megjelenését egyaránt okozzák a szájüregben garázdálkodó baktériumok, az oldott ételekből visszamaradt szerves anyagok, és a nyálban előforduló ásványi sók (kalcium, fluor, foszfátok).
A fogkő nem csupán esztétikai probléma, hanem súlyos egészségügyi gondok okozója is lehet: a fogkő miatt visszahúzódó íny könnyedén begyulladhat, idővel még a fog kihullásához is vezethet. Hogyan védekezhet Ön a fogkő ellen?
7 tény arról, milyen hatással lehet a cukorbetegség a fogakra A diabéteszesek fogai gyorsabban romlanak, mint az egészséges embereknek. Ráadásul a cukorbetegség bonyolítja a fogorvos feladatát, és fordítva: a rossz fogak hátráltatják a diabétesz kezelését. 7 pontban megfogalmazzuk: hogyan térhet ki a problémák elől!
A kivehető fogsorokkal (protézis vagy fogprotézis) van néhány olyan fontos tudnivaló, amivel sokan nincsenek tisztában. Erről olvashat cikkünkben. - Egy kivehető fogsor „kihordási” ideje 5-6 év Egy elkészült fogprotézist, hiába nem élő fogak alkotják nem tart örökké. Idővel elhasználódik, megkopik, elszíneződik, pontatlanná válik.
Tippek az egészséges fogakért, és ínyért Rengeteg időt töltünk el azzal, hogy szebbé, ápoltabbá tegyük a testünket, és arcunkat, hogy még lenyűgözőbbé tegyük frizuránkat. De mi a helyzet fogaink és ínyünk állapotával?