Telefon: +36-20-405-6161 | +36-1-203-2991 | E-mail: fogaszat@eteledental.hu

Fogászati híd, híd fogpótlás

Fogászati híd, híd fogpótlás Fogászati híd, híd fogpótlás

Egy kialakult foghiány pótlása fogászati híd alkalmazásával, csak akkor oldható meg, ha a foghiányt határoló fogak alkalmasak a híd fogpótlás pilléreinek. Ez azt jelenti, hogy megfelelő alátámasztás tudnak nyújtani a készülő fogászati hídnak.

Fogászati híd előnye:

  • gyorsan, néhány hét alatt elkészíthető
  • a hiányzó fog vagy fogak formáját és színét élethűen visszaadja
  • a beavatkozás során fájdalmat és kellemtelenséget nem fog tapasztalni
  • a fejlett technológiájának köszönhetően hosszú évekig viselhető
  • helyreállítja a foghiány okozta állkapocsizületi problémákat, visszaadja a teljes értékű rágás élményét
  • visszakapja önbizalmát

Fogászati híd anyagai

Fémmentes cikron fogászati híd

A híd fogpótlás egyik legélethűbb anyaga a cirkónium dioxid. A cirkónium egy speciális CAD/CAM technológiával készülő híd fogpótlás. A mai legmodernebb technika. Ezred milliméter pontossággal, számítógép vezérléssel készül. Alapanyaga teljesen fémmentes, nem okoz allergiát. Esztétikáját tekintve tökéletesen, az eredetivel megegyező fogászati  híd készíthető belőle.

A cirkon híd fogpótlás 100%-ban fémmentes, természetes anyag, így fémallergiások számára is biztonsággal elkészíthető. Mivel számítógépes tervezéssel készül így illeszkedése tökéletes és így az élettartama is sokkal nagyobb, mint a hagyományos porcelán fogászati híd. A cirkon fogászati híd nem vezeti a hőt így nem lesz hideg vagy meleg érzékenysége. Teljesen természetes érzést ad.

Porcelán fogászati híd

A porcelán híd fogpótlás az egyik legelterjedtebb típus, ami elsősorban annak köszönhető, hogy nem olyan költséges, mint a cirkónium.

A fémkerámia fogászati híd, amit legtöbbször porcelán fogászati híd néven hallhatunk nem teljesen porcelán. Ez egy vékony fémvázra égetett porcelán fogpótlás, melyből természetesen csak a porcelán látszik. A fémkerámia egy tartós, erős híd fogpótlás, de közel sem lehet esztétikailag összehasonlítani egy cirkon koronával. Az eredeti fogszínhez egy fogszínkulcs segítségével nagyban hasonlót lehet kiválasztani.

Megfelelő színlátással és precizitással nagyon szépen illeszkedik a meglévő fogak színvilágához. Ezt a fajta fogpótlást inkább a a hátsó rágófogak pótlására ajánljuk, front része és a mosolyzónába mindenképpen a cirkon fogászati híd javasolt.

Amennyiben foghiánya van és annak pótlása felől érdeklődne és még nem járt rendelőnkben, kérem, kérjen egy konzultációs időpontot, ahol átbeszélhetjük az Önnek legideálisabb fogpótlási lehetőségeket.

Információt, időpontot szeretne?

Adja meg telefonszámát, és visszahívjuk!

Telefonszám(*)
Kérjük adja meg a telefonszámát

Spam védelem(*)
Kérjük pipálja be a négyzetet!

Hol talál minket?

Kapcsolódó elemek