Telefon: +36-20-405-6161 | +36-1-203-2991 | E-mail: fogaszat@eteledental.hu

Fájdalommentes fogászat

Fájdalommentes fogászat Fájdalommentes fogászat

Nagyon sokakat rettent el a félelem és a régi rossz tapasztalatok attól, hogy elmenjek fogorvoshoz. A legtöbben már csak akkor ülnek fogorvosi székbe, amikor már nagy a baj, és a fájdalom elviselhetetlen. Ha pedig a fog már fáj, a fogorvosi kezeléssel járó stressz még inkább kedvünket szegi. Ilyenkor a legtöbben fájdalommentes fogászat keresésével próbálják enyhíteni félelmüket.

Fájdalommentes fogászat - megvalósítható?

Ha úgy érkezik egy fogorvosi vizsgálatra, hogy nagy fájdalmai vannak, sajnos nem mindig lehet fájdalommentes fogászati kezelést biztosítani. Ennek az oka, a meglévő fájdalom, vagyis a fájdalmat okozó gyulladt szövet. Ilyen esetben még a legkorszerűbb fogászati érzéstelenítők sem tudják teljes mértékben kifejteni hatásukat.  A beavatkozás ilyenkor okozhat némi kellemetlenséget, a teljes fájdalommentesség nem biztos, hogy kivitelezhető. De ami a legfontosabb a kezelés után a panasza és fájdalma megszűnik.

Fájdalommentes fogászat - megvalósítható!

Rendszeres (félévenkénti) fogorvosi ellenőrzés mellett végzett beavatkozások fájdalommentesek. Legyen az fogtömés, vagy fogkő eltávolítás vagy akár egy fogpótlás előkészítésekor a fogak csiszolása.

Mint minden páciensünknél, az Ön esetén is az a legfontosabb, hogy elegendő időt szánjunk az egyes fogászati beavatkozásokra. Így az egyes lépésekről kapott tájékoztatás segít oldani a félelmet, kialakítani egy bizalmas légkört, amiben Ön is kényelmesen érzi magát.

Az emberi hozzáállás mellett, természetesen kiváló anyagok és technikák is

szükségesek a fájdalommentes fogászati kezelés megvalósulásához.

Fájdalommentes foghúzás, bölcsességfog eltávolítás/ bölcsességfog műtét

A szájsebészeti beavatkozások, a foghúzás, bölcsességfog eltávolítás vagy akár bölcsességfog műtéti eltávolítása ma már nem olyan eszközökkel zajlik, mint régen. Nem vésünk és kalapálunk, ahogy azt a páciensek legtöbbször elképzelik.  A hiedelemmel ellentétben a szájsebészeti beavatkozások ma már kis trauma mellett, fájdalommentes elvégezhetők. A modern eszközparkunk és a professzionális fogászati érzéstelenítők segítségével még a bonyolultabb foghúzások és bölcsesség fog eltávolítások is könnyedén kivitelezhetők miközben Ön nem érez semmit.

Fájdalommentes gyökérkezelés

A gyökérkezelés technikája és anyagai nagyon sokat fejlődtek az elmúlt évtizedben. Enne hatására sokkal, nagyobb eséllyel menthetőek meg azok a fogak, amiket régebben foghúzásra ítéltünk volna. A gyökércsatorna hosszát már digitális műszer segítségével határozzuk meg, ezáltal pontos és gyökércsúcsig érő gyökértöméseket készíthetünk. Ami nélkülözhetetlen, hogy hosszú évekig megtarthassuk a gyökérkezelt fogat.

A gyökérkezelés alatt használt fertőtlenítő oldat a Nobel díjas Solumium is a munkákat segíti, ez által a gyulladt csatornákat a legtöbb esetben teljesen fertőtleníteni tudjuk.

A modern anyagok, és a professzionális fogászati érzéstelenítő rendszer együttesével fájdalommentesen és precízen tudjuk gyökérkezelni a fogakat. Ezáltal nagyobb az esély hogy a gyökérkezelt fog csúcsán újból nem alakul gyulladás.

Nagy figyelmet szentelünk pácienseink fájdalommentes fogászati ellátására, félelmeik oldására. Hozzánk érkező félős pácienseink a pozitív tapasztalataik miatt visszajárnak és ezáltal a problémás fogaikat időben el tudjuk látni, mielőtt még nagyobb költségekbe kerülne számukra.

Persze a modern találmányok és eszközök sem mindenhatók.  ígérnek csodát, de egy kontroll alatt tartott fogazat ritkán okoz meglepetéseket.

Amennyiben félelmei vannak, forduljon hozzánk bizalommal, engedje, hogy megváltoztassuk rossz élményeit!

Információt, időpontot szeretne?

Adja meg telefonszámát, és visszahívjuk!

Telefonszám(*)
Kérjük adja meg a telefonszámát

Spam védelem(*)
Kérjük pipálja be a négyzetet!

Hol talál minket?

Kapcsolódó elemek

 • Gyökércsúcs rezekció, fogciszta műtét fájdalommentesen

  Az alattomos fogciszta

  A fogciszta tulajdonképpen egy folyadékkel teli tok. A benne lévő nyomás miatt folyamatosan növekszik, így pusztítja a körülötte lévő csontot, szöveteket. Sok esetben csak egy idő után okoz panaszt, de addigra már képes nagy kárt tenni. Évenkénti fogorvosi szűrővizsgálattal és röntgenfelvétellel hamar észrevehető, ha ilyen problémával állunk szemben.

 • Fájdalommentes foghúzás (Mennyire fáj a foghúzás?)

  A legtöbbször feltett kérdés a pácienseink részéről ebben e témában: a foghúzás fáj?

  • a foghúzás fáj ha nem megfelelő az érzéstelenítőszer mennyisége és minősége
  • a foghúzás fáj ha nincs megfelelő eszközháttér
  • a foghúzás fáj ha nem rutinos hozzáértő szakember végzi

  Fájdalommentes foghúzás megvalósítására a leghatékonyabb érzéstelenítő szereket használjuk, modern eszközparkkal rendelkezünk, az orvosaink megfelelő odafigyeléssel és rutinnal a lehető leggyorsabban és a lehető legkisebb stressz okozásával végzik a foghúzást.

 • Bölcsességfog húzás, bölcsességfog műtét

  A bölcsességfogaink az utolsóak a fogsorban, legtöbbször nehezen hozzáférhetőek ezért tisztításuk is nagyon nehéz. Így nagyobb eséllyel lyukadnak ki. Ha már előrehaladott a bölcsességfog szuvasodása vagy gyulladása, és emiatt a fogat már nem lehet megmenteni, a bölcsességfog húzás elkerülhetetlen. A beavatkozás mindig helyi érzéstelenítésben történik,orvosaink a jelenleg leghatékonyabb érzéstelenítő szereket használják, így fájdalommentesen, a lehető legkisebb lelki stressz mellett mehet végbe a bölcsességfog húzás.

 • Magán szájsebészet Budapest 11. kerület Újbuda

  Talán Ön is fél a szájsebészet szó hallatán, és úgy gondolja, hogy a bölcsességfog eltávolítás, a bölcsességfog műtét, a foghúzás, a fogciszta műtét, a gyökércsúcs rezekció fájdalmas beavatkozás.