Telefon: +36-20-405-6161 | +36-1-203-2991 | E-mail: fogaszat@eteledental.hu

Fájdalommentes foghúzás (Mennyire fáj a foghúzás?)

Fájdalommentes foghúzás (Mennyire fáj a foghúzás?) Fájdalommentes foghúzás (Mennyire fáj a foghúzás?)

A legtöbbször feltett kérdés a pácienseink részéről ebben e témában: a foghúzás fáj?

 • a foghúzás fáj ha nem megfelelő az érzéstelenítőszer mennyisége és minősége
 • a foghúzás fáj ha nincs megfelelő eszközháttér
 • a foghúzás fáj ha nem rutinos hozzáértő szakember végzi

Fájdalommentes foghúzás megvalósítására a leghatékonyabb érzéstelenítő szereket használjuk, modern eszközparkkal rendelkezünk, az orvosaink megfelelő odafigyeléssel és rutinnal a lehető leggyorsabban és a lehető legkisebb stressz okozásával végzik a foghúzást.

A foghúzás napjainkban már rutinkezelésnek számít, abban az esetben, ha megfelelő szakemberhez megyünk. Ugyan is nem mindegy ki és hogyan végzi el és milyen rutinnal a problémás fájós fogak eltávolítását.

Rendelőnkben gyakorlott, kórházi tapasztalattal is rendelkező szájsebész szakorvos végzi a foghúzást, bölcsesség fog eltávolítást, foggyökér eltávolítást és a műtéteket.

Kiemelt figyelmet szentelünk szájsebész orvosunkhoz érkező pácienseink félelmeinek oldására.

Ha a foghúzás nálunk történik, biztosíthatjuk, hogy gondos kezekbe kerül, ahol odafigyelnek Önre. Figyelemmel kísérjük gyógyulását, hogy elkerülhessük a kellemetlen szövődményeket, ellátjuk a megfelelő tanácsokkal, amit a foghúzás után követni kell. Erről bővebb tájékoztatást ide kattintva talál.

Foghúzás előtt

Foghúzás előtt mindenképpen javasolt egy alapos fogkő eltávolítás.

Tiszta, fogkő és baktériummentes szájban a gyógyulás könnyebben és gyorsabban végbemegy, így elkerülhetők a későbbi szövődmények és kellemetlenségek.

A foghúzást megelőzően javasolt:

 • fogkő eltávolítás
 • alapos fogmosás
 • fertőtlenítő oldattal öblögetni (a beavatkozás előtt biztosítjuk)
 • dohányzás mérséklése, abbahagyása

Foghúzás menete

Ha már nem lehet megmenteni egy fogat és a probléma megoldását a foghúzás jelenti, akkor a szájsebész orvosunkhoz fogjuk irányítani.

Ha a foghúzás nem bonyolult, és nem igényel egy előzetes konzultációt, akkor már az első találkozásnál elvégezzük a beavatkozást.

Minden foghúzás előtt a fogról készült röntgenfelvételt kiértékeli az orvos, hogy lássa milyen pozícióban, tudja a legkisebb trauma mellett kiemelni a fogat. Foghúzás menete az alábbiak szerint történik:

 • érzéstelenítő beadás
 • míg a kívánt hatását kifejti, tájékoztatjuk, mire kell figyelnie a foghúzás alatt, mi várható
 • ellenőrizzük megfelelően érzéketlen a terület, ha nem még egy érzéstelenítőt kap
 • megfelelő és gyors mozdulatokkal kiemelésre kerül az érintett fog
 • a sebet kitisztítjuk, ha szükséges összevarrjuk
 • a beavatkozás végeztével, egy gézbucira kell harapni kb. 10 percig

A foghúzás után 1 hét múlva kontrollvizsgálaton kell megjelenni, ha volt varrat, akkor varratszedésre kell jelentkezni 7-10 napon belül.

A gyógyulás után lehetőség van az elvesztett fog pótlásának megtervezésére. Lehetőség szerint a foghúzás után minél gyorsabban neki kell állni a fogpótlásnak, a tartós foghiány komoly negatív hatással van a többi fogazatra a rágóképességre. Ide kattintva részletes tájékoztatást talál a témában.

Foghúzás altatásban (mennyire fáj a foghúzás?)

Legtöbb esetben, a foghúzás altatásban csak speciális esetekben történik. Ilyen lehet különböző betegségekben szenvedő felnőtt és gyermek, akik nem képesek együttműködni, vagy nem lehet velük megfelelően kommunikálni. Ilyenkor sajnos csak ez a lehetőség marad számukra.

Manapság már egészséges és semmiben nem korlátozott felnőttek is igénybe veszik ezt a lehetőséget, ami alaptalan, hiszen a fogászati beavatkozások nem indokolnak egy ilyen kockázatos lépést. Az altatás mindig egy kockázat, és a szövődményei sokkal súlyosabbak is lehetnek, mint az alap probléma.

Fogászatunkon foghúzás altatásban nem történik, mert érzéstelenítésben fájdalommentesen elvégezzük.

Foghúzás terhesség alatt

Kattintson ide, ha bővebb információt szeretne a terhesség alatti foghúzásról!

Foghúzás szövődményei

A foghúzás szövődményei legtöbbször a nem megfelelő tájékoztatás következménye. Minden esetben be kell tartani az orvos által előírt utasításokat, melyek azok a dolgok amiket a foghúzás után kerülni kell, ezeket ide kattintva ismerheti meg.

A foghúzás szövődményei lehetnek

 • újra fellépő vérzés
 • arcduzzanat
 • szájzár
 • erős fájdalom-gyulladás
 • a friss seb felülfertőződése

Foghúzás ára

A foghúzás ára mindig a fog állapotától függ. Így a beavatkozások bonyolultságát és módszerét is ez határozza meg. A foghúzás ára más, ha egy betört fogat kell eltávolítani és más, ha egy bölcsességfogat.

A foghúzások árait ide kattintva érheti el.

Információt, időpontot szeretne?

Adja meg telefonszámát, és visszahívjuk!

Telefonszám(*)
Kérjük adja meg a telefonszámát

Spam védelem(*)
Kérjük pipálja be a négyzetet!

Hol talál minket?

Kapcsolódó elemek

 • Fájdalommentes fogászat

  Nagyon sokakat rettent el a félelem és a régi rossz tapasztalatok attól, hogy elmenjek fogorvoshoz. A legtöbben már csak akkor ülnek fogorvosi székbe, amikor már nagy a baj, és a fájdalom elviselhetetlen. Ha pedig a fog már fáj, a fogorvosi kezeléssel járó stressz még inkább kedvünket szegi. Ilyenkor a legtöbben fájdalommentes fogászat keresésével próbálják enyhíteni félelmüket.

 • Foghúzás terhesség alatt

  Makacs tévhit, hogy a várandós kismamák nem kaphatnak lehet fogászati érzéstelenítést. A fogászati beavatkozásokhoz használt érzéstelenítő (ultracain) semmilyen problémát nem jelentenek a terhesség során. Ha indokolt a foghúzás terhesség alatt is elvégezhető fájdalommentesen. Egy hosszan tartó fájdalom és a vele járó stressz sokkal több kárt okoz a magzatnak, ezért nem érdemes tűrni a fájdalmat.